Pártok I. - a Jobbik

2009.10.18. 17:09

Csonka hazánk pártjainak bemutatását kezdjük a legambíciózusabb, legfiatalabb és leggyorsabban duzzadó csapat, a JOBBIK bemutatásával.
Mint hivatalos nevük, a "Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt", vagy valami ilyesmi, amit még súlyosbít az első szó mögött álló játékos rövidítés, mondhatni szóvicc, miszerint JOBBoldali Ifjúsági Közösségről van szó, tehát mint a nevük is mutatja, egy gyorsan összeállt, folyton helyét kereső, eklektikus társaságról van szó. Valami pesti egyetemen alakultak a 2002-es választások előtt, mint a később csúfosan elbukott és szétszakadt FIDESZ-MDF "polgári összefogás" önkéntes plakátragasztó csapata. Egy ilyen szerveződés nemhogy gyermekbetegségektől küzd, hanem maga a gyermekbetegség, sőt A Betegség, nagybetűvel. Hisz melyik egészséges, felsőoktatásban tanuló magyar állampolgár áll be úgy plakátot ragasztani, hogy még bele is lép egy gittegyletbe?
Kevesen is voltak, és a narancsos bukta után ki is nőtték ezt az időszakot, aztán Kovács Dávid vezetésével párttá alakultak. Hiánypótló szerepük volt, hisz az addigi Általános Összeesküvéselmélet- és Antiszemita Párt, a MIÉP kezdett nyugdíjasklubra emlékeztetni, elnöke, Csurka István egészségi állapota pedig azóta is romlik, arról nem is beszélve, hogy  a párt ügyeibe "csak az pofázhat" aki Csurka - magát az Elnök Urat idézzük most - "faszát szopja". Ez a szerep mindenkor egy Papolczyné Gizella nevű úrhölgynek van fönntartva, nem pedig borostás szélsőjobboldali egyetemistáknak. Ennek ellenére Dávid összeállt a 2006-os követválasztásra Istvánnal ("MIÉP -JOBBIK, a Harmadik Út" néven), mely lépésével évekre lejáratta ugyan a pártot és annak nevét, de legalább ismerté tette, saját magát pedig a 2,2%-os gyászos eredmény után is járó pár száz miller állami támogatás pereskedés (Csurka halála?) utáni várományosává.














Tényleg egy fokkal jobb


Dávid lelépése után se kezdődtek belharcok, kisgazdásodás, ami azt mutatja hogy valódi baráti társaság a Jobbik, akár a Fidesz. Belső vitáikat kulturáltan rendezik, az elnök meg elnök marad. Esetünkben Vona Gábor, aki különben (és ez a Jobbik komoly előnye a Fidesszel szemben!) szürke, unalmas, látszólag jelentéktelen figura. Viszont zseniális marketinges: 2006 után kerülte Csurkát, az állami támogatás körüli botrányoktól is távol tartja a Jobbikot, a zsetont is meghagyta az azótra lelécelt Kovács Dávidnak. De ez még semmi, ez épp az életbenmaradáshoz lett volna elég "kétosztatú politikai váltógazdálkodásunkban", ahogy a Rendszert nevezte 2009-ig az összes félnótás politológus.
Gábor háromosztatúvá tette a Rencert, mégpedig az évtized marketingfogásával: a Gárdával. A Gárda nem azért történelmi jelentőségű, mert megvédi a vidéket, nem azért mert értelmes célt ad ezernyi jóravaló fiatalnak, és még csak nem is az, hogy begőzölt nácik agyából csapol sok-sok bárnyi nyomást hétről hétre, avatásról vonulásra.
Hanem az, hogy a ballib média kurva sokat beszél róla, alakulásától fogva. A ballib média célközönségének, a magyar proliknak és a magyar parasztoknak (Morvai Krisztina szavaival élve: a magyaremberek) jelentős része, minden médiabeli finnyáskodás ellenére, szimpatizál a Gárdával. Mivel MSZP-snek lenni vidéken, a laksitelepen, de tán némely cigánysoron is CIKI lett, a pártját elhagyó tömeg egy része a Jobbikot válaszototta.
Innen a június 9-i 14% legnagyobb része. Így lett a Jobbik hardcore és underground kuruc pártból a prolik támogatta, harmadik erő.


 

A tömegdemokráciában minőségi kompromisszumokra is szükség van
 

Szavazóbázisuk 80 iq-pont fölötti része kizárólag a kurucok köréből kerül ki. Viszont mivel a tömegdemokrácia és az általános szavazójog korát éljük, sajátos módon a kurucok maguk kisebbségben vannak a JOBBIK szavazói közt, eltörpülnek a proli tömeg mellett. Ezt egy jobbik-gyűlésen sem láthatjuk, oda még mindig 3-4 ezer, normálisan öltözött, gondolkodásra képes önálló egzisztencia jár ki, pár száz alkesz ős-szkinhed és kb ennyi gimnazista jobbikos mellett.

Vezetőik is azok maradtak akik, és sok jellemző tulajdonság miatt még mindig kuruc párt a JOBBIK.
 

  • Mindenféle magasztos ideológia mellett a fő kuruc cél mindig is a labancok elkergetése, oda ahová valók, a jó büdös kurva anyjukba. Eleinte, még Csurka és Orbán házasságon kívüli, újszülött szerelemgyermekeként a JOBBIK is a posztkomcsikat és a zsidópártot tekintette labancnak. Ma, politikai életünk letisztulásával ők is meglátták kik az igazi, tőről metszett labancok: a FIDESZ.
     
  • Külpolitikában a mindenkori kuruc vezérek szerint mindig rossz oldalon állunk (hol is állnánk, ha a labancok/zsidók irányítják az országot!), de ez nem elég: a másik oldalra kell átállnunk. Habsburgnémet helyett a török, nácinémet helyett az angolok vagy a középeurópai tesók, eusnémet helyett pedig az orosz medve (és persze Kazahsztán meg Irán) melett lenne a helyünk. Mert ezeknél még azok is jobbak.
     
  • Kuruc költészet--->Nemzeti rokk. Ezt kár is jobban ecsetelnünk.


 

 

 

 

 

 

 




Korunk kuruc költészete

 

Mint minden nagy párt, a Jobbik is nagy tömeget kíván megszólítani, emiatt gyakran háttérbe szorítja, elhallgatja, vagy letagadja saját véleményét. A Fidesz megváltoztatni is képes volt, a Jobbiknál majd az idő eldönt. Valószínüleg az ő köpönyegük sem nőtt a bőrükhöz. Ennek tünete például a tv-ostrom (évtizedünk egyetlen, XVIII. századi mércével is tökös, igazi kurucos tette) hősei és emléke mellőli kihátrálás.

Labanc elemről nem tudunk a JOBBIK-ban, a (jellemző nevű :D) kurucinfón ugyan hirdetnek Habsburg-párti folyóiratokat, nade a mai labanc már nem Habsburg-, hanem EU-párti.

Zsidók? A gyermekeit megtagadó szülőapa, Csurka István sorai magukért beszélnek: "Baló Györgyné Morvai Krisztina, aki először észrevette a palesztin asszonyok kiszolgáltatottságát és szót emelt értük az ENSZ-ben, most észrevette a borsodi magyar falvak cigányoknak való kiszolgáltatottságát és feltette az életét Vona Gábor szefárd zsidóval együtt a magyarság cigánybűnözés alóli felszabadítására."
 

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
 

JOBBIK
Labanc-faktor: 0/10
Kuruc-faktor:  8/10
Zsidó-faktor:  1/10

A bejegyzés trackback címe:

https://haromhulye.blog.hu/api/trackback/id/tr501458315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demonPulvisculus · http://ohana.blog.hu/ 2009.10.25. 17:14:40

:D XD

Bár nem fogunk mindig igy nevetni rajtuk...
süti beállítások módosítása