Pártok II. - az MDF

2009.10.18. 20:13

Nemes közéletünk áramlatait gerjesztő három fennkölt szellemmiség közül vajon melyik dagasztja leginkább e megkopott fényű rencerváltó párt szakadt vitorláját? Rávághatnánk, hogy a kuruc. Az MDF kuruc párt volt, ott voltak a költők, Lezsák, Csengey, na meg Csurka, minden újkori kurucság alapvetője. Ebben van is igazság, elég ha megnézzük az alábbi, Lakitelken készült képet, a szoda mellé tuti körbejárt egy jó pár demizson vörösbor is a tablettás borok közeli bermuda-háromszögéből:




 
Az MDF kuruc párt volt. Volt. Aztán jött Antall, kifogta a kuruc szelet, befogott másikat (az most mindegy hogy melyiket), és sziklának vezette a vitorlás hadihajót, ami darabjaira hollott. Vagy inkább zátonyra futtatta a rozsdás dunai uszályt, amiből az összes alkoholista matróz előbb vagy utóbb, de lelépett.
De rájuk húzhatnánk a labancságot is. Gondoljunk a profi politikus Antall arisztokratikus gőgtől, beképzeltségtől mentes mondatára: tecettek volna forradalmat csinálni! Kik indítanak Habsburgot a választásokon? Sőt, kik kezdtek el az EU-val tárgyalni? Naugye. Ebben is van, illetve volt igazság, de korunk labancpártja már a FIDESZ.
Akkor biztosan zsidók! Ilyet csak akkor állíthatnánk, ha előítéleteink mellé minimális műveltség sem párosulna. Viszont párosul, ezért tudjuk hogy az MDF nem zsidópárt, sőt, köze nincs semmiféle izraelita szellemiséghez. (Sőt, semmilyen szellemiséghez.) Bokros Lajos egy kommunista pénzügyi szakember, aki valószínűleg pezsgőt kibont egy üveg kőbányait minden megszorítás és IMF-hitel hírére. De ez nem jelent semmit. Bokros egy reklámarc, és valószínüleg remekül szórakozik, hogy bukott posztkomcsi miniszterként ep-képviselő, egyetemi előadó, és még kitudja mi minden lehet, sőt, a nép zabálja amit eléje önt. Bokros Lajos nem disznókereskedő, csak egy mezőgazdasági segédmunkás szaros gumicsizmában, aki röhögve eteti saját trágyájukkal a disznókat.

Az MDF másik két megmaradt tagja, Dávid Ibolya és Herényi Károly pedig határozottan keresztény származásúak. Az egyik Antall József különbejáratú Mónika Lujinszkije lehetett fénykorában, a másik meg a sofőrje. Ők ketten futattják most a pártot, sok ezer millió forintot keresve a következő négy évben is (az 5% meglesz, most épp Lajosnak köszönhetően), de emellett sok száz embernek munkát is adva.
Az MDF a "normális Magyarország" üzenetével a legalacsonyabb értelmi képességűeket célozza, közben mást is eltalálva. Kormányra sosem lépnének, hisz egyik oldal sem elég normális a gusztusuknak. Bár valószínűleg van az a pénz, amiért bárkivel, bármit elvállalnának.

 



 

 

 

 

 

 

 

 



Az MDF-et ma mindhárom csodás eszmeáramlatunk hidegen hagyja. Az MDF magyarország Tolvajpártja, minden ideológiai meggyőződés híján, csak a milliókra utazva blöffölnek. A pézt zsebre teszik, törvényesen, hisz törvényeink erre is lehetőséget adnak.
Maguk módján persze labancok, mert hazánk jövőjét az euroatlanti integrációban képzelik el. Kurucok, mert a kurucok is szerették megdézsmálni a termést ha már arra jártak. A kurucokhoz haonlóan kevés időt kaptak a Sorstól a kormányzásra, és ennek mindannyian örülhetünk. Örülnek ők is, higgyétek el. És valószínüleg a zsidókhoz is van közük, mint mindenkinek, neked is, nekem is. De ez mind lényegtelen, adhatunk 0-t vagy 10-est mindhárom faktorból, az MDF lényege nem ez, hanem a ciklusról ciklusra megszerzett 5%, és a nyomában havonta fölmarkolt lóvé.

Ők rájöttek: nem kell ahhoz hatalomrajutni se, hogy szénné keressük magunkat.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

MDF
Labanc-faktor: ?/10
Zsidó-faktor:    ?/10
Kuruc-faktor:   ?/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://haromhulye.blog.hu/api/trackback/id/tr31458680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása